VPD en kweekruimte: compleet antwoord

VPD staat voor Vapour Pressure Deficit en is in feite de hoeveelheid vocht die lucht bij een gegeven temperatuur in evenwicht kan houden.


Bij het kweken van cannabisplanten is dit erg belangrijk, want we willen de juiste omgeving creëren waarin de planten kunnen gedijen. Bij het kweken van tropische planten is het belangrijk een warmere en vochtige omgeving te creëren. Bij het volgen van een VPD-chart, zal je de de gouden vakjes tegenkomen. Je kunt zien dat hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe meer vocht het kan houden om in de optimale zone te blijven.
Tropische planten gedijen bij hogere temperaturen met een hoge luchtvochtigheid. Liever niet te koud en nat , want dat kan op den duur problemen opleveren. je wilt ook niet dat ze in een te warme en drooge ruimte staan. Als je groen blijvende planten of bergbloemen kweekt, weet je dat ze gewend zijn aan grotere temperatuurveranderingen van dag tot nacht en drogere lucht dan tropische planten bijvoorbeeld.

De VPD kaart laat duidelijk de juiste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid zien.

Het belang van het VPD-diagram

Door het VPD-diagram te volgen en de herkomst van uw plantensoorten te onderzoeken, kunt u de juiste omstandigheden voor dag en nacht bepalen om de beste resultaten te behalen. Het helpt je om een ​​beter inzicht te krijgen in de omstandigheden waarin je gekozen planten kunnen gedijen. Bij het kweken van hybride planten , zul je merken dat je vaak leunt naar de dominante eigenschappen van de planten. Ze zullen hun voorkeur voor een bepaald klimaat laten zien. Het kan een leuke oefening zijn om je te helpen je kweekvaardigheden te verbeteren. Planten zijn Immers de meest eerlijke creaties op aarde en zullen je heel duidelijk laten zien of je ze geeft wat ze willen en nodig hebben of niet.

Voor cannabisplanten onder led licht zorg je voor de juiste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid…


Door de oorsprong van uw gewassen te kennen en de omstandigheden waaraan ze gewend zijn, kunt u equatoriale planten combineren in een ruimte en noordelijke bergplanten in een andere en door de VPD-kaart te volgen, kunt u de gewenste temperatuur- en luchtvochtigheidsgebieden bepalen . Met slechts een beetje onderzoek kunt u de intensiteit van het licht van elke op de plant afstemmen, het microklimaat van de plaats van herkomst en de voedingsstoffen die ze nodig hebben. De juiste lichtbron en voedingsbron vormen een belangrijke basis voor de omgevingsomstandigheden van de planten. Als je de VPD-kaart bestudeerd, krijgt u een hulpmiddel om uw omgeving beter te beheersen en uw planten beter te verzorgen.