Category Archives for "medicinaal kweken"

Review: zaden van wietzadenshop.nl

wietzadenshop.nl

We testen een aantal mooie soortjes van deze (online)zadenbank gelegen in Groningen. ruim assortiment van feminized zaden en autoflower soorten. Vers en vacuum verpakt.
De bestelling bij wietzadenshop.nl: Green nuggets seeds. Strains: Underdawk kush, Bruce Banner, Candy Glue en Gorilla Glue zaden.

Ondanks dat er veel bekende en minder bekende zadenwinkels online te vinden zijn leert de ervaring dat dit niet altijd betekent dat je zaden van goede kwaliteit koopt. Uiteindelijk het is wachten om te zien of het je een paar sterke planten oplevert.

Nadat de spoedige verzending van de bestelling aan is gekomen, wordt bij het bekijken van de soortjes (die overigens netjes vacuum verpakt zijn) snel duidelijk dat de zaden er mooi en rijp uitzien. Dikke donkerbruine zaadjes die zeker gaan ontkiemen..

Je kunt hier onmogelijk de fout mee ingaan als je je aan de voorschriften houd en de kiem-methode toepast waar je al eerder succes mee had.

Heb je nog niet eerder gekiemd dan kun je de zaadjes in een glas water doen en op uit het licht houden. Na enkele dagen moet een wit wortelpuntje te zien zijn. Dan kun je ze er voorzichtig uithalen en 1cm diep in de aarde stoppen.

Weer een paar dagen later komt het plantje ineens boven de grond, dus het is aardig simpel.

 

goede kwaliteit wietzaden
De zaden zien er vers en levensvatbaar uit.

We hebben er voor gekozen om 5 stuks Gorilla glue zaden te ontkiemen en beginnen met klaar maken van ons kiemkastje. Normaal gesproken kunnen ze dan onder TL licht rustig opkomen maar vanwege het goede weer en voldoende zonlicht is het ook achter het raam te doen. Wel zorgen we ervoor dat het kastje niet in direct in de zon staat en zo ongewenste uitdroging van het medium te voorkomen.

Verder zorgen we voor een beetje gezond geduld en hoef je verder even niets te doen, dus niet stiekem kijken of er al iets onder de grond gebeurt…

 

Een pakje Gorilla Glue zaadjes

In de komende periode zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen daarom is het goed om de site regelmatig even te checken. Ook als je leerzame kweektips en trucs niet wilt missen of gewoon nieuwsgierig bent geworden naar het resultaat. Wij willen hierbij de winkel wietzadenshop.nl bedanken voor het beschikbaar stellen van testmateriaal en hun snelle response.

 

Binnenkort: Deel nr.1 van de opkweek!

  • juli 18, 2018

De beste led kweeklamp van 2019 ervaring resultaten

Thuis medicinale wiet kweken met ledlampen kan een oplossing zijn voor de hoge prijzen in de apotheek. Gebruikers van mediwiet vechten al jaren voor een oplossing en zelf kweken wordt nog altijd gezien als criminele daad. Zelfs als de medicinale gebruiker kan aantonen dat hij of zij cannabis gebruikt om de gezondheid te verbeteren.

ChilLED Tech Strip Light
ChilLED Tech Strip Light

Zeer hoge opbrengsten mogelijk
en laag stroomverbruik.
300gr 200Watt
Samsung LED Boards

Juist nu is de roep om cannabis(olie) voor eigen gebruik toe toe te staan groter dan ooit. Waar eigen teelt voorheen nog altijd wordt bestreden op grond van standpunten die bedenkelijk zijn zoals bijvoorbeeld brandgevaar, geur overlast en gevaarlijke situaties zoals stroomdiefstal. Uiteraard niet goed te praten als deze dingen plaatsvinden.

Een paar punten die belangrijk zijn voor een medicinale thuiskweker:

  1. Veilig en handelbaar kweeksysteem dat in een huiselijke omgeving gebruikt kan worden.
  2. Het vermijden van een hoog stroomverbruik en overtollige warmte door het gebruik van LED lampen.
  3. Een kwalitatief en vers eindproduct met een hoge harsopbrengst​, terpenen​ en flavonoïden.

Wat is de beste ​led lamp om ​​onder te kweken?

Er zijn ondertussen veel producenten en leveranciers van led verlichting bijgekomen. Waar men in het verleden nog te maken kreeg met roze/paars kleurende verlichting (blurple) blijkt nu dat een wit basis licht beter werkt dan de Blurples.

Dit zijn de typen ledlampen die nu het meest voorkomen​:

  • Blurple: Voornamelijk hoog in de kleuren blauw en rood en is niet echt geschikt om onder te kweken. Denk aan de 90Watt ufo’s van een paar jaar geleden. Dit is kansloos.
  • Cob leds: Chip on board, deze lampen zie je veel online en zijn vaak in frames te installeren. Herkenbaar aan de zwarte ronde pin-heatsinks (koelblokken) ​De bekende merken zijn Cree, Citi​zen en Luminus.
  • Led strips: Dit zijn kleine ledjes gemonteerd op strips. Op rollen flexibele strips of op riget strips. Dit zijn (MCPCB) printplaten met een hoge thermische geleiding en geven een veel hogere licht opbrengst tegenover budget led kweekverlichting. Een bekende is bijvoorbeeld HLG Quantum boards, deze zijn in ​Europa nog niet makkelijk te koop.

Omdat blurple ledlampen niet goed bruikbaar zijn en geen goed resultaat opleveren kosten ze eigenlijk alleen maar geld. Voor feestverlichting misschien leuk maar verder niet naar kijken dus.

​En hoe zit het met cob’s en Ledstrips dan, zijn die wel allemaal goed?

Wie het internet een beetje in de gaten heeft gehouden heeft op forums kunnen zien dat er veel wordt gekweekt met cob ledsystemen. ​Een veel gebruikte chip, Cree 3590 is erg populair onder zelfbouwers en fabrikanten van ledverlichting.

We kunnen een beetje van de technische kant belichten om een duidelijker beeld te geven hoe goed een bepaalde ledlamp is en ​hoe je hem het beste kunt gebruiken.​​

​​Waarom de lichtkleur (​spectrum) belangrijk is.

​De ledlampen zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende kleurtemperaturen. zoals 5600K, 4000K 3500K. De “K” staat hier voor de term Graden Kelvin.

Deze kleur simuleert als het ware het daglicht, in het voorjaar zie je dat de kleur van het licht buiten vrij wit oogt. Aan het eind van de zomer zie je vooral meer oranje/rood in het licht.

Is het dan zo dat planten groeien onder 4000K en bloeien onder 3500K?

​De lichtkleur of eigenlijk de lichttemperatuur is belangrijk als je wietplanten wilt laten groeien en bloeien. Vaak wordt geadviseerd om onder een hogere Kelvin temperatuur voor te groeien of zaden te kiemen. De plant blijft korter en compacter in plaats van dat ze strekt en veel ruimte tussen de noden krijgt.

​Hoewel het licht van ledlampen wit lijkt is het zo dat hoe witter het licht, hoe meer blauw licht in dit spectrum aanwezig is. 5600K heeft ​in verhouding veel Blauw en minder rood licht in het spectrum.

​Voldoende rood licht is ook belangrijk voor een gezonde plant maar in de groeiperiode is een hogere hoeveelheid blauw licht gewenst.

In de bloeiperiode heeft de plant juist wat minder behoefte aan blauw licht en mag er meer rood in het lichtspectrum zitten. Het is niet zo je een een kleur kunt weglaten. 

Het gaa​t hier eerder om de juiste verhoudingen van kleuren in het lichtspectrum.

Een goede basisregel is 3500K voor een complete ronde inclusief groeiperiode.

​Kweken met cob’s of ledstrip, wat is beter?

Het ligt eraan hoe groot je kweekruimte is. In een kleine kast of tent kunnen ledstrips een uitstekend resultaat geven. Zeker als de hoogte beperkt is zijn platte ledstrips zoals ChilLed Gen2 en HLG Quantum board een betere keuze dan bijvoorbeeld TL of Pl verlichting.

Cree is een bekende led fabrikant. Steeds meer kwekers stappen over van HPS naar led.

Heb je een grotere ruimte of ruime kweektent dan kunnen losse cobs met heatsink op een frame een betere oplossing zijn. Doordat je met meer overlapping en groter vermogen een goed resultaat kunt behalen.

Kweken onder led met Cree cob’s